Om Louise Hjorth

Louise Hjorth er en prisvindende klassisk blokfløjtenist uddannet i Danmark og England.
Hun spiller klassisk og eksperimenterende musik til koncerter i ind- og udland både som solist og som kammermusiker.

Kort CV

Louise Hjorth Hansen er uddannet blokfløjtenist fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg med efterfølgende solistklasse fra Royal College of Music i London og Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Hun har modtaget undervisning af førende blokfløjtenister rundt om i verden og gjort sig gældende i flere internationale konkurrencer. I 2014 vandt hun med Duo1702 1. pladsen i den italienske kammermusikkonkurrence: Premio Selifa Concorso Internazionale di Musica Antica i San Ginesio, Italien, og i 2015 fik hun en 3. plads i Nordhorn Solo Recorder Competition, Tyskland. Louise har spillet koncerter i ind- og udland – solo og med diverse barokensembler, og hendes store fokus på at spille koncerter af eksperimenterende art har ført til adskillige samarbejder med komponister, jazz- og elektroniske musikere, forfattere og skuespillere i Danmark, Tyskland og England. I 2013 modtog hun et af Léonie Sonnings Musikfonds talentpriser samt Statens Kunstråds støtteordning ”Den unge Elite”. I 2014 udgav hun sin første cd, dobbeltalbummet ”A Short Story”. I 2020 udkom det anmelderroste barokalbum ”Duo1702+ – Coffee Edition”, som efterfølgende blev “Ugens Album” på P2 i oktober 2023, samt et album i samarbejde med komponisten Fuzzy: ”IN THE NAME OF FUZZY”.

Louise har været kunstnerisk leder af Hesselbjerg Musikfestival, formand for Musikforum Frederiksberg og har desuden arrangeret og spillet adskillige koncertrækker for ny og eksperimenterende musik.

Hun komponerer også. Kompositionerne er hovedsagligt med fokus på elektronisk musik, elektroakustiske fortolkninger af historisk musik samt elektroniske lydcollager i samklang med blokfløjter, pedaler og elektronik. Hun bruger oftest kompositionerne som en del af hendes virke som udøvende performer.

Senest har hun komponeret 10 elektroniske lydcollager til brug sammen med korimprovisation til Lindevang Kirkes ”KorImprojekt”, som udgives både som cd og lærebog i korimprovisation ved forlaget Mixtur i 2020.

Louise komponerer også, i den mere lyriske genrer, sange og kormusik, og er komponist, performer og kurator af projektet ”Den Nye Høstkrønike”, som både er en lydinstallation og et koncertkoncept. 

 

 

Uddannelse

  • BA Musicae fra Vestjysk Musikkonservatorium, Esbjerg i 2008
  • Cand Musicae fra Syddansk Musikkonservatorium og skuespillerskole, Esbjerg i 2011
  • Artist Diploma fra Royal College of Music, London i 2012
  • Solist fra Syddansk Musikkonservatorium og skuespillerskole, Odense i 2013