Sound x sound – G((o))ng Tomorrow


Begivenhedsdetaljer


G((o))ng Tomorrow og Jazzhouse præsenterer spektakulær portrætkoncert med Niels Lyhne Løkkegaard – en koncert, der markerer kulminationen på komponistens ambitiøse SOUND X SOUND-projekt, ligesom der præsenteres helt ny musik skrevet til lejligheden.

●○●○●○●○●○●○●○●

8 blokfløjter, 18 klarinetter, 10 hi-hats, 30 kromatiske tunere. Denne aften i Jazzhouse byder på et portræt af de helt særlige. G((o))ng Tomorrow præsenterer den danske komponist og lydkunstner Niels Lyhne Løkkegaard, som siden 2013 har arbejdet med værk-serien SOUND X SOUND – et kunstnerisk projekt med den ambition at få instrumenternes lyd til overskride sig selv gennem multiplikation.

SOUND X SOUND manifesterer sig i en række 7″ vinyler, hvor komponisten udforsker ét instrument på hver udgivelse, f.eks. otte blokfløjter, 16 triangler, ni klaverer eller 30 kromatiske tunere – det enkelte instrument mangedobles altså og giver os dermed lejlighed til at nærstudere instrumentets muligheder.

Niels Lyhne Løkkegaard ser sit kompositoriske arbejde som en art grundforskning i lyd. Ligesom en geolog indsamler sten, sorterer dem og sikrer dem for eftertiden, prøver han at indfange lyden af forskellige instrumenter i deres naturlige habitat, uden kultur og koder (hvilket er en utopi, naturligvis). Det er Løkkegaards ønske at lagre denne udforskning af instrumenterne på en række 7” vinyler, meget lig den guldbelagte kobber-LP, som rumsonden Voyager 1 bragte med sig ud i rummet i 1977, hvorpå man lagrede det, man mente udgjorde essensen af jorden og menneskeheden. Således vil essensen af de forskellige instrumenter være bevaret for eftertiden, hvert på et lille mini-album, som en art præparat af lyde, der vil kunne afspilles nu – og i fremtiden.

Koncerten på G((o))ng Tomorrow bliver kulminationen på SOUND X SOUND-projektet, og publikum får lejlighed til at opleve en række af de udgivne værker live – og med live menes der LIVE: Mangedoblingen af de mange instrumenter sker nemlig ikke ved hjælp af flere indspilninger foretaget over tid, men spilles derimod af ét stort ensemble – tilpasset det enkelte værk, så det f.eks. består af 18 klarinettister eller 10 hi-hat-spillende perkussionister. Værkerne opføres på forskellige locations rundt om i Jazzhouse, og opstillingen af de mange instrumenter vil udgøre performative klangskulpturer i rummet. Det spektakulære projekt rundes af med et spritnyt værk, skrevet til lejligheden.

●○●○●○●○●○●○●○●

Fredag kl. 20:00
Dørene åbner kl. 19:00
100 dkk inkl. gebyr
Mere info: http://jazzhouse.dk/jazzklub/niels-lyhne-løkkegaard-portrætkoncert

Om G((o))ng Tomorrow
G((o))ng Tomorrow er en årligt tilbagevendende festival i København for ny, eksperimenterende musik og lydkunst på tværs af genrer og i mødet med andre kunstarter. G((o))ng Tomorrow præsenterer koncertoplevelser og musikalske eksperimenter, som skal opleves live, lige her og nu, i København fra den 4. – 12. nov. 2016.