HMF19 – Den Nye Høstkrønike (lydinstallation)


Begivenhedsdetaljer


Den Nye Høstkrønike – Lydinstallation og koncertperformance.

Den Nye Høstkrønike er en hyldest til dansk kulturhistorie, lokaldialekt og livsforståelse. Temaet er høst og høstens sange, hvorigennem vi hylder og formidler livet på landet før og nu, med udgangspunkt i interviews, musik og poesi.

Lydinstallationen består af 3 lydcollager á 30 minutter, som kører i ring fra kl. 12.30-16.30 – man kan komme og gå, som det passer én.

Med udgangspunkt i interviews er der lavet forskellige lydcollager, som belyser 3 forskellige vinkler. Lydcollagerne består af stemmecitater fra de interviewede, reallyde, citater fra gamle og nye høstsange.

Installation 1: Landet før – Svend, Marie og Jørgen. Vi tegner et billede af hvordan der var på landet før, og undersøger om der er hold i mine forestillinger om, at man førhen var mere nøjsom, havde nok i hver sin lille lod jord og var taknemmelig for “det som er os givet”.
Det er et stykke dansk lokalhistorie, hvor minder, erfaringer og lokaldialekt formidles ud gennem denne installation og koncert.

Installation 2: Landet nu – Jonas og Hans Christian. Vi tegner et billede af hvordan der er på landet nu, og undersøger om, for eksempel, nutidens større og større landbrug er et tegn på bøndernes voksende ambitioner i en ”se mig”-kultur, eller om det er en nødvendighed pga. samfundets udvikling.

Installation 3: Landet før og nu. Vi kigger på forventninger, stereotyper, hvad er der bag facaden og hvordan ser det ud udadtil, samfundets udvikling og dets syn og påvirkning på landbruget. Vi sammenfatter undersøgelserne fra de andre installationer: havde man førhen en større respekt for naturen og taknemmelighed for det, vi ikke selv har magt over, og har det haft en påvirkning, at samfundet i dag er blevet mere og mere egocentreret og individualiseret. Hvad var vigtigt og udslagsgivende før, og er der sket en fundamental ændring til i dag.

Lydinstallationer, musik og koncept:
Louise Hjorth Hansen

Det er gratis at gå ind og høre lydinstallationen.

Dette arrangement er en lydinstallation. Koncerten foregår søndag den 21. juli kl. 14 i Snøde Kirke.
Til koncerten spilles nye høstsange med både gammelkendte og nye tekster i ny lyrisk musik, som favner både den gamle, den nye og den fælles ånd. Publikum får også lov til at synge med på nogle kendte gamle høstsange.