Crossover Nights på Design Society´s Café

Design Society´s Café på H. C. Andersens Boulevard i Kbh danner rammerne for Crossover Nights, hvor der sættes fokus på det ellers så uskyldige og dydige klassiske instrument: blokfløjten – versus elektronik, jazzmusikere og improvisation. Til hver Crossover Night tager Louise Hjorth en ny medmusiker med, og sammen vil de lokke publikum ind i en anderledes klangverden med alt lige fra svævende, hypnotiserende og improviserende lydcollager, til virtuos nykomponeret musik. Musikerne udfordrer deres instrumenter til nærmest det umulige, og grænserne for musikkens formåen skubbes ud i det uvisse. Vi skal udfordres og se musikken som det stykke abstrakt kunst det er, og det er netop udfordringen, som stimulerer os og det gør verden lidt mere spændende.

 

 

THIERRY I TONER

05.09.13: Louise Hjorth, blokfløjte/live electronics feat. Kirstine Bonde Pedersen, sopran/loops

Kirstine Bonde Pedersen er uddannet klassisk sanger fra Konservatoriet i Esbjerg og har masser af opera, operette og lied på repertoiret. Derudover er hun begyndt at eksperimentere med improvisationer og har lige taget et kursus med den amerikanske sangimprovisator: Phil Minton. Hun har også lavet crossover-koncert med Thomas T. fra Bumsestilen.

Koncerten vil på den ene side bestå af digte af den Langelandske maler og digter Michael Thierry, som Louise og Kirstine improviserende fortolker med sang, oplæsning, loops, blokfløjte og elektronik. På den anden side består koncerten af forskellige lieder og andet repertoire for klassisk sang. Hør fx Schuberts Gretchen am Spinnrade – nu for sopran, blokfløjte og live electronics.

 

ELEKTRONISK BAROK

03.10.13: Louise Hjorth, blokfløjte/live electronics feat. Lars Pilgaard, elguitar/pedaler

Lars Pilgaard er uddannet elguitarist på konservatoriet i Esbjerg og går nu på solistklassen på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Han virker som udøvende musiker og underviser i talrige sammenhænge i både ind- og udland og spiller alt fra avantgardejazz til pop-rock. Lars har grundlagt pladeselskabet “Mom eat dad records” og han spiller fast i Among Relatives, SVIN, Ingenmandsland m.fl.

Med improvisationer og eksperimenterende fortolkninger af barokmusik leder Hjorth/Pilgaard os hen til en ny avantgarde lyd med et strejf af et historisk vingesus. Kom fx og hør en elektronisk semi-improviseret udgave af Corellis kendte La Folia-variationer eller Bach´s Air on a g-string.

Duoen forsøger at skabe en nutidig og fri elektronisk fortolkning af musik fra 1700-tallet, på de moderne efterkommere af instrumenter som netop også fandtes i barokken.

 

LONDON RE-VISITED

07.11.13: Louise Hjorth, blokfløjte/live electronics feat. Signe Lykke, sang/komponist/digte/loops

Signe Lykke er rytmisk sangerinde uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Yderligere har hun studeret klassisk komposition i London og Texas, og har netop været med til at grundlægge Sync productions, som er et firma, der projektleder og producerer innovative kulturprojekter på tværs af musikgenrer, med fokus på mødet mellem klassisk og rytmisk musik. Louise og Signe studerede i London på samme tid, og har, på baggrund af deres forhold til byen, taget udgangspunkt i den til denne koncert. Der vil blive fortolket alt lige fra London-inspirerede digte skrevet af Signe over den engelske nationalmelodi til tekst fra en londonsk rejseguide – alt sammen for blokfløjte, electronics og sang.

 

DORZET IMPRO

0512.13: Louise Hjorth, blokfløjte/live electronics feat Morten Pedersen, jazzpianist

Morten Pedersen er uddannet jazzpianist fra konservatoriet i Esbjerg og har de seneste år slået sit navn fast på den danske og europæiske scene for avantgardejazz, særligt med trioen The Mighty Mouse og med hans soloprojekt: JapGaf.

DorZet er et samarbejde imellem blokfløjtenisten, Louise Hjorth og jazzpianisten, Morten Pedersen. Duoen blander kompositioner fra barokken, fri improvisation, egne kompositioner og moderne klassisk musik, til at skabe et unikt musikalsk univers, hvor alt er tilladt og de genremæssige grænser bliver nedbrudt.

Til denne koncert med Dorzet spilles der kun frie improvisioner samt et enkelt stykke for solobasblokfløjte og cd: Øde Hovedstæder. Stykket blev skrevet af Claus Gahrn over et digt af Daniel Dalgaard til Louises kandidateksamen på konservatoriet i Esbjerg. Digtet indgår som en det af cd-tracket, oplæst af forfatteren selv.