FORESTILLINGER FRA DEN NYE OG DEN GAMLE VERDEN


Begivenhedsdetaljer

Denne begivenhed sluttede den 13 januar 2023


FORESTILLINGER FRA DEN NYE OG DEN GAMLE VERDEN er et stort soloprojekt, hvor blokfløjtenist Louise Hjorth samler blokfløjtens kerne-solorepertoire fra barokken og transcenderer det ind i lyden af det 21. århundrede.

FORESTILLINGER FRA DEN NYE OG DEN GAMLE VERDEN er en koncertrække på 3 koncerter, som spilles i efteråret 2022 i salen i Enghave Kirke.

Louise Hjorth er kendt for virtuost at udforske blokfløjtens klassiske soniske standpunkt igennem effektpedaler og heftig computerprocessering. I denne koncertrække bliver det elektroakustiske klangunivers afledt af lyden fra den gamle verden – nemlig fra 1700-tallets Tyskland.

Barokkens satstyper fantasi, capriccio og partita er alle frie betegnelser, der lægger op til en friere fortolkning, opbygning og improvisation – også når man spiller det opførelsespraksiskt korrekt. Det giver derfor god mening, at sætte denne frie, men strengt gennemkomponerede højklassiske musik ind i nutidens kontekst, og finde en lyd i samtidens grænseland mellem komposition, improvisation og performance. Med et ønske om at overskrive og gentænke de udtryk der sædvanligvis knytter sig til den klassiske musik udforskes her bindeleddene mellem samtidens eksperimentalmusik og det klassisk udtryk med udgangspunkt i barokkens store soloværker.

Koncert #1: G. Ph. Telemann (1681-1767): solofantasier. (9. sep. kl. 17 i Enghave Kirke)

Koncert #2: J. J. Quantz (1697-1773): solofantasier og capriccioer. (dato TBA)

Koncert #3: J. S. Bach (1685-1750): solopartitaer. (dato TBA)

Hver fantasi, capriccio og partita bliver ledsaget af en elektroakustisk afledning for fløjte, live- og gennemkomponeret elektronik inspireret af det foregående klassiske værk, som er blevet spillet i sin helhed.