“Af jord er du kommet” – koncertperformance

”Af jord er du kommet”

af Louise Hjorth Hansen og Hanne Marie le Fevre

”Af jord er du kommet” er en anderledes koncertperformance, der sætter fokus på høst og begravelse – en del af naturens evige cyklus. Sammen med en sanger og en blokfløjtenist inviteres publikum på en intim rejse, hvor alt frugtbart, der er spiret af jorden i sommertide høstes, og det døde og forgangne begraves i den selvsamme jord. Alt symbolsk, men ikke desto mindre sluttes sætningen med ”til jord skal du blive”.

Tilbage til rødderne

For relativt få år siden var høsten som en afgørende tid mere mærkbar i vores daglige liv, end den er i dag. Hvert lokalsamfund måtte selv sørge for at have nok mad og varme til vinteren, der stod for døren. Vi holdt sammen, sov tæt, og tændte levende lys for at finde vej i mørket.

”Af jord er du kommet”, sætter fokus på den respekt for naturen og taknemmelighed for det, vi ikke selv har magt over, og som vi glemmer i dag i et samfund, som bliver mere og mere egocentreret og individualiseret. Det er en upolitisk opfordring til at passe bedre på naturen, til at huske hvad vi kommer fra, og at der er noget, der er større end os selv.

Lyden, scenografien og rummet

Centreret i rummet (drivhuset) hænger et træ (eller flere mindre grene) på hovedet. Det er halvnøgent og langsomt døende. Grenene strækker sig mod jorden, og de sidste blade giver måske slip. Derunder sidder en kvinde – vores blokfløjtenist – rolig, hengiven og omringet af sit elektroniske udstyr, hvormed hun projekterer lydcollager ud i rummet. Stemningen er dunkel, indadvendt, men rummelig. Udenfor, bag de tynde glasruder, mærker man vejret bevæge sig.

Der er aften, mørkt og akkurat nok kunstigt lys til at se. Når et publikum ankommer, får de hver et levende lys, de kan placere et valgfrit sted i lokalet, og på den måde bliver rummet mere og mere oplyst, jo flere, der ankommer. Der er ingen publikumssæder eller stolerækker. I stedet sættes publikum fri til at opleve forestillingen gradvist i deres eget tempo og på deres egne præmisser. Nogle vil stå og kigge sig omkring, mens andre vil sætte sig og indtage rummet med sine sanser. Sangeren vil bevæge sig rundt, gå ind og ud af en guidende rolle og illustrere de overgange, musikken repræsenterer.

Om at sige tak, om os og om idéen

Om det omhandler en afsked eller ej, er de ting, vi er givet af naturen noget, vi ønsker at hylde i denne koncertperformance. Vi vil facilitere et rum, hvor bevidstheden om, hvilke gaver naturen skænker os hver dag, bliver øget. Samtidig er det en invitation til den enkelte om at, så at sige, høste de ting i livet, der kalder på at blive gemt og passet på i fremtiden, men også til at begrave de ting, der kalder på at dø. Det kan være alt fra vaner til relationer, et job eller et tankemønster.

Hjerterne bag

Louise Hjorth, blokfløjtenist og Hanne Marie le Fevre, klassisk sanger. Vi er begge vokset op på landet uden lysforurening og omgivet af marker. Med stor kærlighed til vores gamle fædrelandssange, tager vi udgangspunkt i de smukke tekster fra bl.a. “Nu er det længe siden”, “Du gav mig O Herre en lod af din jord” og “Marken er mejet”, som vi sætter i en ny kontekst, med både gamle og nykomponerede melodier. Det hele bindes sammen og akkompagneres af hypnotiserende og improviserende elektroniske lydcollager.

Mere info om hvor og hvornår denne koncertperformance sættes op følger…

Udgivet i Nyheder
kalender
marts 2018
MTOTFLS
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
« feb   apr »
Kommende koncerter
Gallery
louise-greyscale-3 2014_06_07_31267a 2014_06_07_31304a file#479